coachingpraktijk zeeland

Kind en Gezin coaching


Kinder Coaching

Het coachen van kinderen is maatwerk. De coaching vindt doorgaans plaats in onze praktijk in Middelburg. Als blijkt dat tijdens de intake er beter op een andere  locatie coaching gegeven moet worden kunnen we daar naar kijken. Tijdens de coaching kan duidelijk worden dat er een balans gevonden moet worden in lichaam en geest. Een massage, wrijving  of aromatherapie kan dan ook ingezet worden.


Gezins Coaching

Gezinnen coach ik in de praktijk in Middelburg. Gedurende het traject kan het wenselijk zijn dat er een huisbezoek plaats vindt om de dynamiek van het gezin te zien en te voelen. We kijken naar wat bij u als ouder past en waar iedereen baat bij heeft. De sessie's worden per keer betaald. U kunt stoppen wanneer u wilt. 

Gezond leven Coaching

Afvallen is voor kinderen niet van toepassing. Ze groeien vanzelf naar het goede gewicht. Het gewicht in balans houden tot ze de juiste lengte hebben is een beter streven. Wil je dit traject straten? Dan is het raadzaam om eerst naar de huisarts te gaan om medische oorzaken uit te sluiten en aan te geven dat je een coachings traject over voeding wilt starten in mijn praktijk.

Het traject duurt een half jaar. In dat half jaar zijn er 14 afspraken.  We beginnen met een intake. Deze duurt een uur ongeveer. De 12 sessie’s over voeding zijn iedere 2 weken. Dit kan aangepast worden aan de wensen en wat financieel haalbaar is voor de ouders. We eindigen het traject met een eind gesprek. De bedoeling is om dit in groepen te doen. Is er te weinig animo of is er nood dat het eerder start dan kan er een individueel traject gestart worden.


Massages

Ik werk met zowel lichaam als geest. Het is belangrijk dat beiden in balans zijn. Het is dan ook voor de hand liggend om met verschillende massagetechnieken te werken. De volgende massages kunnen bij mij geboekt worden:


* Ontspanningsmassage

Dit is een massage om heerlijk te ontspannen. De warme olie is een weldaad voor de huid. De rug, armen en benen worden gemasseerd terwijl u naar een ontspannen muziekje luistert. 

Deze massage duurt 60 minuten. Deze sessie is voor kinderen en volwassenen.

Wilt u ook het hoofd en de buik mee laten masseren? 

Dan duurt deze massage 90 minuten. Deze sessie is alleen voor volwassenen.


* Holistische Energetische Hoofd Massage

Bij een Energetische massage wordt je lichaam op een natuurlijke manier van stress bevrijd. De massage richt zich op het losmaken van de blokkades in de spieren, maar ook op het losmaken van blokkades in de energetische stroming, zoals in bijvoorbeeld de meridianen en chakra’s.

Kenmerk van een Energetische massage is dat het een zachte en contactvolle manier van aanraken is. Zo krijgt het lichaam de tijd om zich te openen en te ontspannen.

Als ontvanger maak je zo contact met gevoelens en herinneringen die in je lichaam aanwezig zijn.

De intentie waarmee ik u aanraak en masseer bepaald voor een groot deel het effect van de massage en is van niet te onderschatten waarde! 

De Energetische hoofdmassage is vooral op gericht de energie weer te voelen en deze te laten stromen. 

 

Door de intentie van de massage in combinatie met de massagetechnieken, wordt u gestimuleerd om de energiekanalen in het lichaam te openen en deze weer vrij te maken en de blokkerende energie af te voeren. 

Tijdens de Energetische massage nodig ik u uit om te voelen en te ervaren.

 

Door het aanraken van emoties en gedachten wordt het bewustwordingsproces op gang gebracht bij u, zodat u volledige rust en ontspanning zal ervaren.

 

 

Deze massage duurt 60 minuten.


* Chakra voetmassage

Het woord chakra komt uit het Sanskriet (ook wel Oud-Indisch genoemd) en betekend wiel of schijf. Een chakra wordt vaak beschreven als een energiebol of draaiende schijf die door het lichaam straalt, maar een chakra is veel meer dan dat! Een energiebol of schijf kunnen de meeste mensen niet zien, maar de chakra’s zijn wel degelijk logisch en "aards" te benaderen.

De werking van elk chakra is specifiek en een belangrijk onderdeel van het hele systeem. Een chakra kan geblokkeerd of verstoord raken door bijvoorbeeld een slechte ervaring – een trauma.

Een chakra kan dan te open of te gesloten raken. Een verstoring in een bepaalde chakra heeft altijd consequenties voor het hele chakrasysteem – en dus ook voor je welzijn -, omdat alle chakra’s met elkaar in verbinding staan.

De voetmassage start met een voetenbadje waar magnesiumvlokken in zitten. ZO breng je het magnesium weer op peil in het lichaam. Vervolgens zal en een ontspannen muziekje spelen op de achtergrond. Er komen tijdens de massage emotie's vrij. Dit mag er zijn en laat het toe. Lichaam en geest komen zo weer in balans. 

Deze massage duurt 60 minuten.


* Chakra lichaamsmassage

Volgens de yogafilosofie vormen lichaam en geest één geheel. Vanuit deze holistische benadering kunnen we verschillende lagen in het lichaam-geest systeem onderscheiden. Het woord ‘chakra’ vindt zijn oorsprong in het Sanskriet en betekent letterlijk ‘wiel’ of ‘schijf’. De chakra’s bevinden zich in de tweede laag van ons lichaam (het zogenaamde “energetische lichaam”) en manifesteren zich daar als wielen van energetische activiteit. Al zijn de chakra’s niet fysiek tastbaar, zij zijn wel degelijk door middel van fysieke aanraking en stimulatie te beïnvloeden.

De werking van elk van de zeven hoofdchakra’s is specifiek en samen vormen zij de basis van ons gehele lichaam-geest systeem. Elk chakra weerspiegelt een fundamenteel recht. Elk van deze rechten zouden we vanaf onze geboorte stuk voor stuk hebben moeten kunnen ontwikkelen. Toch gaat deze ontwikkeling niet zonder slag of stoot. Iedere verstoring in deze ontwikkeling (trauma’s, negatieve ervaringen) zorgt ervoor dat een chakra niet naar behoren kan functioneren. 

Dit vertaalt zich op zijn beurt weer in fysieke en/of lichamelijke klachten.

Tijdens deze massage staat er een ontspannen achtergrond muziekje op. Er kunnen emoties vrijkomen tijdens deze massage. Dit mag er zijn en laat het toe. Lichaam en geest komen zo weer in balans.

Deze massage duurt 60